Leírás és Paraméterek
Történetünk egészen 1948-ig nyúlik vissza. Kávépörköléssel foglalkozó családi vállalkozásunk kezdetben rendkívül kisméretű volt, gépparkunk egy mindössze 5 kg kávé pörkölésére alkalmas berendezésből állt. Vagyis gyártókapacitásunk még gyerekcipőben járt.
Cégünk az elkövetkezendő évek során jelentős fejlődésen ment keresztül. Nápoly közelében, Casavatore városában található új üzemünk alapterülete mintegy 5000 négyzetméter, gyártókapacitásunkat pedig 3460 kg/órára növeltük.
Termékeink ma már a világ minden pontján megtalálhatóak, manufakturális hagyományainkat azonban mindvégig megőriztük. Cégünk továbbra is családi vállalkozás, melyet jelenleg már a harmadik generáció irányít.
A híres nápolyi kávé hagyományait tiszteletben tartva termékeinkhez kizárólag a legnemesebb, kiváló minőségű alapanyagokat használjuk fel.
A robustát jelentős arányban tartalmazó erőteljes karakterű Passalacqua Alhambra különösen a tejeskávék esetén számít rendkívül ízletes választásnak. A gondos őrlési eljárásnak köszönhetően filteres vagy Bialetti kávéfőző esetén egyaránt nagyszerűen felhasználható.
Az arabica és robusta kávébabból készített Passalacqua Alhambra egy kifejezetten erős, jellegzetesen dél-olasz kávékeverék. Ennek megfelelő, rendkívül erőteljes és telt testességű karaktere malátás ízjegyekkel és krémes állaggal párosul.
Viszonylag magas koffeintartalma ellenére a Passalacqua Alambra tejes Latte Macchiatto jegeskávék készítése esetén is kiválóan felhasználható.
Bár a Passalacqua Alambra a Passalacqua legegyszerűbb összetételű keveréke, íze a gondos előállítási eljárásnak köszönhetően messze felülmúlja a németországi repülőtereken kapható rendkívül drága kávék által nyújtott élményt.
Bio | nem |
Koffeinmentes | nem |
Espresso | igen |
Fairtrade | nem |
Ízesített | nem |
Pörkölés | közepes |
Savasság | |
Single Origin | nem |
Származási hely | Olaszország |
Lungo | igen |
Összetétel | Arabica 30%, Robusta 70% |
Testesség | |
Krémesség | |
Koffein tartalom | |
Kávéfőző használata esetén | |
Különösen alkalmas eszpresszóhoz | |
cappuccino vagy Latte Macchiato készítéséhez tökéletes | |
Személyes ajánlás | |
Eltarthatóság | 24 hónap |