Leírás és Paraméterek
A VÁLOGATÁS TARTALMA:
COLOMBIA - MEDELLIN SUPREMO, 250G
A Compagnia Dell'Arabica Caffé Colombia Medellin Supremo igazi kolumbiai kávéélményt kínál, mely a világ második legnagyobb kávéexportőreként ismert Kolumbia gazdag kávétermelési hagyományait képviseli. A mintegy 1 millió hektáros termesztési terület és 400 000 foglalkoztatott tükrözi a kávéágazat jelentőségét az ország gazdaságában.
Ennek a kávénak a különlegessége a nedves előállítási módszer, amely a "mosott" kávék vezető termelőjeként ismert. E technika során a leszüretelt kávébogyókat először vízbe áztatják, hogy eltávolítsák a gyümölcs húsát, majd a kávészemeket fermentálják, hogy a maradék anyagokat is eltávolítsák. A folyamat végén a tiszta kávészemek szárításra kerülnek, ami biztosítja a friss ízek és aromák megőrzését. Ez a gondos feldolgozás eredményezi a Medellin Supremo kávé édes, tiszta ízét és egyenletes karakterét. Minden csésze egy frissítő élményt kínál, amely tökéletes választás a délelőtti vagy délutáni pihenők során.
EL SALVADOR - STRICTLY HIGH GROWN, 250G
El Salvador kávéja magában hordozza a közép-amerikai kávék minden különleges vonását: könnyed testesség, gazdag aromák és ellenállhatatlan illat, enyhe édes beütéssel. Alacsony savtartalma miatt jól kiegyensúlyozott, így élvezete minden egyes kortynál harmonikus élményt nyújt. Kiváló minőséget az 1200 méter felett termesztett kávécserjék adják, amit SHG (Strictly High Grown) jelzéssel látnak el. Akárcsak Guatemalában és Costa Ricában, itt is a tengerszint feletti magasság határozza meg a kávé minőségét: minél magasabban terem egy kávécserje, annál finomabb. Tökéletes választás egy pihentető reggelihez vagy délutáni kikapcsolódáshoz.
INDIA - MONSOONED MALABAR, 250G
A Malabar kávé India déli partvidékéről származik és a monszun régió legkiválóbb minőségű kávéfajtájaként ismert. Nevét a kávészemek különleges tárolási módszeréről kapta, mely során a leszüretelt zöld kávészemeket nyitott raktárakban helyezik el, ahol hetekig ki vannak téve a szélsőséges időjárásnak és a monszun erős szeleinek. E folyamat következtében a kávészemek színe fakósárgára változik, ízük édes, savtartalmuk alacsony, míg állaguk rendkívül sima lesz. Karakteres, édes és fűszeres ízvilágával emelkedik ki a kávék közül, gazdag aromái és sima textúrája pedig különleges élményt nyújt minden egyes fogyasztáskor.
Bio | nem |
Koffeinmentes | nem |
Espresso | igen |
Fairtrade | nem |
Ízesített | nem |
Pörkölés | közepes |
Savasság | ![]() |
Single Origin | igen |
Lungo | igen |