The Barn Spring Coffee, 250g
6.999 Ft
Menny.:db

The Barn Spring Coffee, 250g

Cikkszám: TB096
Gyártó: The Barn
Elérhetőség: Raktáron
6.999 Ft
Menny.:db
Kávézó és üzlet

Kávézó és üzlet

Gyere el hozzánk, élvezd prémium kávéinkat, és válaszd ki a tökéletes kávégépet üzletünkben!
Szakértői segítség

Szakértői segítség

10 év tapasztalattal segítünk kiválasztani a legjobb kávégépet, amit ki is próbálhatsz nálunk.
Hűségpont rendszer

Hűségpont rendszer

5% hűségpont jóváírás minden vásárlásod után, mert hűségedet megjutalmazzuk!

Leírás és Paraméterek

Spring Coffee (Edido)

Friss és elegáns ízvilág Yirgacheffe szívéből

A tavasz íze egy csészében – a Yirgacheffe régióból származó Spring Coffee (Edido) tökéletes választás a szezonváltás idejére. Az Edido faluban dolgozó termelők által gondosan termesztett és feldolgozott kávé a híres etióp terroir legjavát mutatja be. A mosott feldolgozásnak köszönhetően ez a tétel rendkívüli egyensúlyt teremt az édes és vibráló savasság között, kifinomult virágos jegyekkel és frissítő karakterrel. Filterként és eszpresszóként egyaránt remekül elkészíthető, így tökéletes kísérője lehet a tavaszi és nyári hónapoknak.

Ízprofil: A gyümölcsös édesség és a vibráló citrusosság tökéletes összhangban jelenik meg a csészében. Az első kortyokban sárgabaracklekvár, körte és citrusfélék lágy ízjegyei dominálnak, míg hűlés közben étcsokoládé és aszalt bogyós gyümölcsök finom árnyalatai bontakoznak ki. A teaszerű struktúra az Earl Grey eleganciájára emlékeztet.

A termőterületről: Az Edido falu a világszerte híres Yirgacheffe egyik mikrorégiójában található, ahol a kivételes terroir évről évre lenyűgözi a kávérajongókat. A helyi termelők a szüret után közvetlenül az Edido mosóállomásra szállítják a cseresznyéket, ahol gondos feldolgozáson mennek keresztül, hogy megőrizzék a régióra jellemző komplex, virágos és gyümölcsös ízvilágot.

A feldolgozás folyamata: A kávécseresznyék a szüret napján kerülnek az Edido mosóállomásra, ahol gépi hántolással eltávolítják a héjat, majd 8-12 órán át nyitott erjesztőtartályokban fermentálják. Ezután a kávészemeket vízcsatornákon keresztül mossák, hogy eltávolítsák a maradék gyümölcshúst. A folyamat végén a babokat emelt ágyakon szárítják, a hőmérséklettől függően 5–15 napig, hogy elérjék az optimális nedvességtartalmat.

Bio nem
Koffeinmentes nem
Espresso igen
Fairtrade nem
Feldolgozás Mosott
Intenzitás 7
Ízesített nem
Pörkölés közepes
Régió Yirgacheffe
Savasság közepesen savas
Single Origin igen
Tengerszint feletti magasság 1850-1880
Termelő Edido Washing Station
Tömeg 250
Változat Kevert heirloom
Származási hely Etiópia

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!