Leírás és Paraméterek
Talán az ország legkülönlegesebb kávéja, hiszen hiába terem Costa Rica-n, erre a kávéra nyugodt szívvel ragaszthatjuk fel a " Magyar Termék" címkét. Bányai László és Tóth Sándor farmja a Costa Rica szívében található Volcán Poás-tól légvonalban 15 km-re, a Volcán Congo-tól 25 km-re-dél-nyugatra, a Lourdesi völgy déli oldalán. A három ívben fekvő terület így öt dűlőre tagolt, melyek mindegyikét másként éri a nap, ami a kora reggeli óráktól besüt a völgybe. Az uralkodó szélirány kelet – nyugat irányú és a folyamatosan mozgó friss levegő gyakorlatilag megakadályozza, hogy a párás levegő megszoruljon, így a kávét fenyegető egyes betegségek nem veszélyeztetik a jó termést.
A zöldkávé pörkölése pedig itthon zajlik, a szekszárdi pörkölő üzemben. A Natural, a nevéből adódóan is egy száraz eljárással feldolgozott kávé. Az ültetvény nyugati végéből betakarított, érett kávégyümölcsöket a szüretet követően, emelt afrikai ágyakon 31 napig szárították.
A csészében a szőlős-mazsolás íz dominál ebben az édes és egyben savas kávéban.
Koffeinmentes | nem |
Espresso | igen |
Feldolgozás | Natural |
Ízesített | nem |
Pörkölés | világos |
Régió | Costa Rica |
Savasság | |
Single Origin | igen |
Tengerszint feletti magasság | 1550 |
Termelő | Bányai |
Tömeg | 250 |
Változat | Sanroque |
Származási hely | Costa Rica |
Lungo | nem |