Leírás és Paraméterek
A Bialetti Brikka az egyetlen moka kotyogós kávéfőző, amely lehetővé teszi, hogy otthon is fantasztikus, krémes eszpresszót készíthess. A Brikka szelepében található beépített szilikonmembrán folyékony laminálás útján segít, hogy még krémesebb, vastagabb crema réteg képződjön az eszpresszón. Ez az új technológia tömörebb és sűrűbb crema réteget eredményez, kevesebb buborékkal a felszínén. A Brikka karcsúbb alsó tartálya lehetővé teszi a nyomáseloszlás javítását, ezáltal tökéletesebbé teszi a kávéfőzés élményét. A fogantyú égésgátló résszel van ellátva, ami biztonságosabbá teszi a készülék használatát.
- Kapacitás: 4 adag
- Szín: Ezüst, fekete
- Anyag: Élelmiszeripari alumínium ötvözet
- Használható: Gáz, elektromos, kerámia főzőlapon
- Indukciós főzőlappal nem kompatibilitás
- Mosogatógépben nem mosható
Használata: Első lépésként önts vizet az alsó tartályba, ügyelve arra, hogy a víz ne haladja meg a biztonsági szelep alatt található szintet. Majd készíts elő frissen őrölt kávét, és töltsd meg a kávés szűrőt, figyelve arra, hogy ne nyomd le túl erősen. Ezután helyezd a szűrőt a víz fölé, csavard rá a felső tartályt, majd tedd a kávéfőzőt a tűzhelyre közepes lángon. Ahogy a víz felmelegszik, a gőz nyomása növekszik, és a forró víz áthatol a kávén, elérve a felső tartályt. Amikor a kávé elkezd „kotyogni”, vedd le a kávéfőzőt a tűzről, hogy elkerüld a túlforrósodást. Végül öntsd ki a frissen főzött kávét a csészékbe, és élvezd a gazdag, krémes ízélményt!
Története: A Brikka története szorosan összefonódik az eszpresszó kávékészítés forradalmi változásával. Luigi Bezzera 1904-ben készítette el terveit a gőznyomásos technológia felhasználásáról, amely Desiderio Pavoni kávégépeinek alapjául szolgált. A gőznyomásos gépek lehetővé tették, hogy a baristák gyorsan készítsenek el több adagot, miközben megőrizzék a kávé minőségét. Ez a technológia gyorsan elterjedt Olaszországban, és az 1920-as években már más országokban is elérhetővé vált. Alfonso Bialetti az 1919-ben megalapított vállalkozásával a háztartási kávéfőzők gyártásában vált világhírűvé. A Moka Express tervezését 1933-ban fejezte be, amely forradalmasította a kávéfőzés módját. A Bialetti Moka Express azóta világszerte több mint 330 millió darabban kelt el, megteremtve a kávékészítés új normáit. A modern Brikka a hagyományos moka kávéfőzők új generációját képviseli, amely a krémes eszpresszó iránti igényekre reagálva készült, így biztosítva a házi kávézás élményét.
Származási hely | Olaszország |
Anyaga | Élelmiszeripari alumínium ötvözet |
Használható | Gáz, Elektromos, Kerámia főzőlapon |
Szín | Ezüst |
Kapacitás | 4 személyes - 200 ml |
Méretek | n.a. x n.a. |